ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – «ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ - ΗΛΙΑΝΘΟΙ ΤΟΥ VINCENT VAN GOGH»- H ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ BATIK

Δημιουργίες μαθητών-ΚεραμικάΔημιουργίες μαθητών-Κεραμικά Δημιουργίες μαθητών-ΚεραμικάΔημιουργίες μαθητών-Κεραμικά Δημιουργίες μαθητών-ΚεραμικάΔημιουργίες μαθητών-Κεραμικά Δημιουργίες μαθητώνΔημιουργίες μαθητών Δημιουργίες μαθητώνΔημιουργίες μαθητών Προετοιμασία μπατίκΠροετοιμασία μπατίκ Προετοιμασία μπατίκΠροετοιμασία μπατίκ Μπατίκ-ΣχεδιασμόςΜπατίκ-Σχεδιασμός Μπατίκ-Κάλυψη με κερίΜπατίκ-Κάλυψη με κερί Μπατίκ-ΒαφήΜπατίκ-Βαφή 1ο μέρος-Στέγνωμα1ο μέρος-Στέγνωμα ΚρακελάρισμαΚρακελάρισμα Σιδέρωμα με εφημερίδεςΣιδέρωμα με εφημερίδες Δημιουργία μαθητών-Μπατίκ-ΗλιοτρόπιαΔημιουργία μαθητών-Μπατίκ-Ηλιοτρόπια Φτιάχνοντας μπατίκΦτιάχνοντας μπατίκ Δημιουργία μαθητών-Μπατίκ-Βάζο με λουλούδιαΔημιουργία μαθητών-Μπατίκ-Βάζο με λουλούδια Δημιουργία μαθητών-Μπατίκ-ΛουλούδιαΔημιουργία μαθητών-Μπατίκ-ΛουλούδιαSlideshow for Html by VisualLightBox.com v3.0

Η ομάδα των μαθητών μας πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα με στόχο να γνωρίσει τα έργα ενός από τους διασημότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής και συγκεκριμένα τα έργα του με θέμα κυρίαρχο τα «ηλιοτρόπια – ηλίανθους».  Οι απεικονίσεις των λουλουδιών για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ πολύ συχνά υπερβαίνουν την πιστή αναπαράσταση της φύσης και τα όρια της απλής διακοσμητικής τέχνης. Σε πολλές περιπτώσεις ο ζωγράφος χρησιμοποιεί τα άνθη για να εκφράσει τα συναισθήματα του ή να μεταδώσει αλληγορικά μηνύματα και συμβολισμούς.

Ο Γενάρχης έβαλε την δική του σφραγίδα στη γένεση ενός δυνατού εικαστικού ρεύματος Τα έργα των μαθητών μας με αφορμή τα ηλιοτρόπια, αποδόθηκαν ζωγραφικά με μεικτές τεχνικές, με πηλοπλαστική και ανάγλυφα, τα οποία χρωματίστηκαν.

Στο τέλος οργανώθηκε το εργαστήριο μπατίκ με συνεργασία εκπ/κου – καλλιτέχνιδος Μπατίκ η οποία τους παρουσίασε εποπτικό υλικό. Η ομάδα μας φιλοτέχνησε με τεχνική Μπατίκ 3 [τρία ] μεγάλα έργα με θέμα τα ηλιοτρόπια και λουλούδια χρησιμοποιώντας θερμά και ψυχρά χρώματα. Έμαθαν την τεχνική, αφού πρώτα κατανόησαν με τη χρήση τη σπουδαιότητα των υλικών και τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας για το καθένα. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και επίπονη αν και ιδιαίτερα μαγευτική. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικό και ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες των μαθητών μας. Τα έργα τοποθετήθηκαν σε ειδικά πλαίσια για την παρουσίαση τους.

Υπεύθυνη Εκπ/κός: Αικ. Κουρκουζέλη ΠΕ08
Συμμετείχε η πολιτιστική ομάδα των μαθητών της Γ΄ τάξης