"ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ - ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ" - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Σκοπός του προγράμματος ήταν η προβολή των σχολικών δράσεων του γυμνασίου μας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς συγκεντρώναμε διαρκώς φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες από τις σχολικές δραστηριότητες που οι μαθητές συμμετείχαν. Η ομάδα μας επέλεγε, κατέγραφε και επεξεργαζόταν τις πληροφορίες για να χρησιμοποιηθούν ώστε να κατασκευαστεί η ιστοσελίδα του σχολείου μας. Με κύριο εργαλείο μας τις φωτογραφίες που παίρναμε και συνοπτικό σχολιασμό τους, προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τις ποικίλες δράσεις της φετινής χρονιάς.

Οι 5 μαθητές της ομάδας είχαν τη δυνατότητα, ορμώμενοι από τις δράσεις στα πλαίσια της σχολικής ζωής, να δημιουργήσουν τα δικά τους άρθρα. Συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, αλλά και με τη συνδρομή συμμαθητών τους από τις άλλες τάξεις, κατέγραψαν, συγκέντρωσαν και τελικά χρησιμοποίησαν πληροφορίες, φωτογραφίες, συνεντεύξεις  για επιλεγμένα θέματα με σκοπό  να φτιάξουν ένα μικρό ηλεκτρονικό περιοδικό.

Δείτε το περιοδικό μας

Επέλεξαν να προβάλλουν:

·      Τη διαδικασία επεξεργασίας μπατίκ (όπως τη διδάχτηκαν από το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - "ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ - ΗΛΙΑΝΘΟΙ ΤΟΥ VINCENT VAN GOGH"- H ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ BATIK»), με τη μορφή απλών βημάτων που κάποιος μπορεί να ακολουθήσει για να φτιάξει το δικό του μπατίκ.

·      Τις εντυπώσεις τους από το μάθημα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, όπου ενσωμάτωσαν συνεντεύξεις που πήραν από επαγγελματίες με τους οποίους ήρθαν σε επαφή.

·      Ένα χρονικό της τριήμερης εκδρομής που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Εύβοια, με φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσαν και προσωπικά τους σχόλια

·      Έναν οδηγό ζαχαροπλαστικής στη Γαλλική και την Ελληνική Γλώσσα, με συνταγές  γλυκών που έφτιαξαν στο μάθημα των Γαλλικών μέσα στο σχολείο, μαθαίνοντας έτσι γαλλική ορολογία.

·      Η προσπάθεια «ντύθηκε» με ιστοσελίδα εξώφυλλο-περιεχόμενα, όπου η Χαρά, η σκιτσογράφος της ομάδας, παρουσίασε μέσα από σκίτσα - γελοιογραφίες τους συμμαθητές της τάξης της.

Σε κάθε αφορμή που δόθηκε, η ομάδα συζητούσε και αξιολογούσε τη δυνατότητα αξιοποίησης των φωτογραφιών και όποιου άλλου υλικού διέθετε, στα πλαίσια προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς και την εγκυρότητα των πληροφοριών που θα δημοσίευαν, αφού ο στόχος ήταν η ιστοσελίδα να εμφανιστεί στο διαδίκτυο.

Για την κατασκευή της ιστοσελίδας του σχολείου και του μικρού περιοδικού χρησιμοποιήθηκαν ΕΛΛΑΚ και freeware λογισμικά (όπως OpenOffice, Fotosizer, Paint.NET, VisualLightBox κ.α.).

Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Αικ. Κουρκουζέλη ΠΕ08, Παπακυρίτση Χ. ΠΕ20
Συμμετείχε η πολιτιστική ομάδα των μαθητών της Γ΄ τάξης