"ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΙΔΩΛΙΑ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ -"  ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΕργαστήριΕργαστήρι Χρωματίζοντας τα ειδώλιαΧρωματίζοντας τα ειδώλια Χρωματίζοντας τα ειδώλιαΧρωματίζοντας τα ειδώλια Χρωματίζοντας τα ειδώλιαΧρωματίζοντας τα ειδώλια Χρωματίζοντας τα ειδώλιαΧρωματίζοντας τα ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Έργα μαθητών-ΕιδώλιαΈργα μαθητών-Ειδώλια Σχέδια μαθητών-ΕιδώλιαΣχέδια μαθητών-Ειδώλια Σχέδια μαθητών-ΕιδώλιαΣχέδια μαθητών-Ειδώλια Σχέδια μαθητών-ΕιδώλιαΣχέδια μαθητών-Ειδώλια Σχέδια μαθητών-ΕιδώλιαΣχέδια μαθητών-ΕιδώλιαSlideshow for Html by VisualLightBox.com v3.0

Ξεφυλλίζουμε τις σελίδες της Ιστορίας και Πολιτισμού γυρνώντας αιώνες πίσω, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρατηρήσουν εικόνες και μορφές λατρευτικών θεοτήτων και ειδωλίων.  Αφροδίτες με τονισμένα τα σημεία της γονιμότητας, Προϊστορικές, Παλαιολιθικές, Αιγυπτιακές του 3ου και 4ου αιώνα π.χ. μικρές γυναικείες κεφαλές, λατρευτικές, περίτεχνες. Μικρά και μεγαλύτερα αγαλματίδια, ανάγλυφα και γλυπτά εξάρουν την φαντασία των μαθητών μας, όπου με την σειρά τους δημιουργούν με πηλό τα μικρά έργα γλυπτικής τους με μοναδικό εκφραστικό τρόπο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από την Βιβλιογραφία του Μουσείου Μπενάκη να γνωρίσουν τις εικόνες της μεγάλης ομάδας των γυναικείων κεφαλών, η οποία διαιρείται σε υποομάδες αναλόγως με το κάλυμμα, το διάκοσμο του κεφαλιού ή την κόμμωση.

Οι μαθητές μας βάζοντας την φαντασία τους, παίρνοντας σύγχρονα στοιχεία, οδηγήθηκαν στη δημιουργία και γελοιογραφικών μορφών όπως το ειδώλιο νάνου – χορεύτριας στο Μουσείο της Αλεξάνδρειας, κεφαλή του Μουσείου Μπενάκη που ανήκει στη γκροτέσκο μορφή.

 Επισκεφτήκαμε το Μουσείο «Ελληνικός Κόσμος» και ξεναγηθήκαμε στο μόνιμο εκθεσιακό χώρο με θέμα την Αρχαία Αγορά – Αρχαία Αθήνα - τα κτίριά της και οι ναοί, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα Μακέτες-Ερείπια ναών-Ναοί.

Υπεύθυνη Εκπ/κός: Αικ. Κουρκουζέλη ΠΕ08
Συμμετείχε η πολιτιστική ομάδα των μαθητών της Α΄τάξης