«Γαλλικός Πολιτισμός –Γαλλική κουζίνα – Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής και της Μαγειρικής»
ΣΚΟΠΟΣ
Ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πολιτισμού , καθημερινότητας και γαστρονομικών συνηθειών των Γάλλων
ΣΤΟΧΟΙ
Οι μαθητές μας συνεργαζόμενοι επέλεξαν να εκφραστούν δημιουργικά
- Υλοποίηση κολλάζ και παρουσίασή τους
- Πραγματοποίηση εκδήλωσης στη γιορτή της κρέπας (2 Φεβρουαρίου)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
- Παρουσίαση του Γαλλικού πρωινού σε σχέση με το Ελληνικό, έκθεση με κολλάζ, προϊόντα διατροφής, μπουφέ με γαλλικό καφέ
και εδέσματα
- Γαλλικά έθιμα Χριστουγέννων, Πάσχα και αποκριάς. Τραγούδια και χορός βασισμένα σε ιστορικά στοιχεία
- Παρασκευή κρέπας αφου αναπτύχθηκε επαφή μέσα από την ιστορία, θρησκεία και παράδοση
Πολιτιστική ομάδα : Α’-Β’-Γ’ τάξη Γυμνασίου Ανθούσας
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Κα Μαντά Ζωή ΠΕ 05